Fra lærd skole til moderne gymnasium – KG bliver 475 år.

  • Og det skal fejres!

 

I skoleåret 2017/18 fejrer vi på forskellig vis skolens jubilæum. Vi glæder os til at fejre jubilæet med skolens nuværende elever, forældre og ansatte. Men vi glæder os også til at invitere tidligere elever og ansatte indenfor, så vi sammen kan genopfriske minder og oplevelser.

Også Kolding by og omverden har spillet – og spiller fortsat – en afgørende rolle for KG’s liv og virke, og derfor glæder vi os også til at invitere samarbejdspartnere indenfor….

 

Den ”lærde skole i Kolding” omtales første gang i 1542 – her finder vi dokumentation for, at der første gang udbetaltes løn til en skolemester.

Der boede på daværende tidspunkt ca. 1500-1600 mennesker i Kolding.  Skoledagene var fra kl 6.00-17.00, og de 3 grundelementer i den protestantiske skole var latin, religion og prygl.

I dag er vi et moderne gymnasium med et globalt perspektiv, men samtidig er vi forankret i historien, eftersom græsk, latin og religion stadig er at finde på skemaet, og vi glemmer ikke vores lange historie, når vi danner og uddanner vores unge mennesker anno 2017.

Vi har 830 elever fordelt på 3 uddannelser, STX, HF og IB, og vi er glade og stolte over at være et gymnasium, der vægter faglighed, fællesskab og plads til forskellighed højt.

 

Hold øje med siden her – vi opdaterer løbende, så du kan følge med i festligholdelsen af vores 475 års jubilæum.